Augmentarea mamară

Augmentarea mamară este o intervenție chirurgicală estetică în care se utilizează implanturi sau transfer de grăsime pentru a mări dimensiunea și a îmbunătăți forma sânilor. Această intervenție este adesea aleasă de către femei care doresc să-și mărească sânii din motive estetice sau pentru a restabili simetria și volumul sânilor după o pierdere semnificativă de greutate sau după o sarcină și alăptare.

Implanturile mamare sunt dispozitive medicale care constau într-o într-un înveliș din silicon, umplut cu gel de silicon sau un material mai deosebit ce conține pe lângă gel siliconic și microsfere de borosilicat – făcând implantul foarte ușor. Aceste implanturi sunt introduse în sân prin intermediul unor incizii mici, care pot fi plasate în zone precum pliul inframamar, în jurul areolei sau în axila. În timpul consultului discutăm despre dimensiunea și forma dorită a sânilor, pentru a alege implantul potrivit.

În cazul transferului de grăsime, se utilizează propria grăsime, care este prelevată prin liposucție de la alte zone ale corpului, precum abdomenul și coapsele, și este injectată în sâni pentru a îi mări. Această procedură este potrivită pentru persoanele care doresc o creștere moderată a dimensiunii sânilor și au suficientă grăsime corporală disponibilă.

Înainte de a decide să faceți o augmentare mamară, este important să avem o discuție detaliată pentru a înțelege opțiunile disponibile, riscurile implicate și pentru a stabili așteptările realiste în ceea ce privește rezultatul final.

Pentru o perspectivă și mai detaliată, citiți această prezentare.