Consultul in estetica sanului

Majoritatea femeilor ce opteaza pentru interventia de augmentare mamara doresc sa isi imbunatateasca imaginea corporala, iar o data cu aceasta si increderea de sine.

Augmentarea cu implant mamar poate fi o optiune atat in cazul reconstructiilor dupa mastectomie, asimetrii mamare sau pentru obtinerea unui san armonios dupa alaptare/pierderea in greutate.

Implantele mamare sunt disponibile in diferite marimi, forme si texturi, acestea sunt alese dupa o discutie detaliata privind dorintele si diverse aspecte anatomice ale corpului dumneavoastra (inaltime, forma toracelui, dimesiunea toracelui etc).

Optarea pentru aceasta interventie este una personala si sunteti o posibila candidata daca:

–        Aveti sanii asimetrici;

–        Credeti ca sanii dumneavoastra sunt prea mici si in dizarmonie cu restul corpului;

–        Sanii dumneavoastra nu mai au forma si dimensiunea initiala, consecutive alaptarii, pierderii in greutate etc;

–        Aveti o malformatie congenitala;

–        Vreti sa imbunatati modul in care va simtiti.

In timpul consultului pentru chirurgia estetica a sanului este important sa mentionati toate probleme dumneavoastra medicale, daca luati medicamente, precum si daca sunteti fumatoare sau nu.

Daca fumati, ar fi indicat sa va opriti cu 2 saptamani inainte. Fumatul interfera cu procesul de vindecare si modelarea al cicatricii.

De asemenea anumite medicamente (antiinflamatoarele, anticoagulantele, antiagregantele) pot creste riscul de sangerare, astfel ca, oprirea lor se va face dupa un consult cu medical ce va prescris aceste medicamente pe termen lung.

Vi se va explica tehnica chirurgicala cea mai potrivita pentru dumneavoastra, precum si principalele complicatii postoperatorii si modul lor de rezolvare, in cazul in care acestea se produc.

Locul implantului depinde de tipul acestuia, gradul de marire dorit, conformatia corporala si recomandarile chirurgului.

Examinarea zonei mamare este obligatorie! Vi se vor face poze in diferite incidente, si se vor face masuratori pentru a se stabili in functie de conformatia sanului ce tipuri de implante vi se potrivesc.

La sfarsitul consultului veti primi o lista cu investigatiile necesare pregatirii preoperatorii. Astfel ca, pentru a examina sanul nu doar la exterior, ci si la interior, trebuie sa faceti o ecografie mamara prin care sa va fie indicat scorul BI-RADS (Breast Imaging Reporting and Database System).

Este important sa stiti cum va planificati timpul anterior interventie, astfel ca veti pleca din cabinet cu listele de recomandari pre si postoperatorii.

 

Uneori luarea deciziei de a apela la orice tip de interventie estetica asupra sanului necesita timp de gandire acasa, luati-va acest timp si asigurativa ca aveti sustinerea familie sau a prietenilor foarte apropiati care sa va ajute sa treceti prin perioada de recuperare.

Cu stima,

Dr. Cristina Berbecar-Zeca