Liftingul de sprancene

Lifting-ul de sprancene este interventia estetica prin care se realizeaza ridicarea sprancenelor, imbunatatind aspectul zonei ochilor si a fruntii. Aceasta operatie poate fi asociata si cu alte procedee chirurgicale de la nivelul fetei precum: blefaroplastia superioara, lifting-ul facial sau lipofilling-ul.  Fiind o interventie de ordin estetic, aceasta poate imbunatatii foarte mult perceptia si increderea in sine.

 

Cine poate apela la aceasta interventie?

O data cu inaintarea in varsta si a pierderii elasticitatii tegumentului, sprancenele migreaza gravitational. Se micsoreaza astfel distanta pleoapei superioare si determina aspectul de ochi obosit, trist sau incruntat. 

Interventia se poate adresa oricarei persoane care are sprancenele cazute, pozitionate prea jos sau asimetrice. 

 

Ce sa aleg: lifting endoscopic sau deschis?

Tehnica chirurgicala variaza foarte mult in functie de gradul de coborarea a sprancenei, dorintele dumneavoastra si daca se mai asociaza alte interventii in acelasi timp. 

De asemenea, optarea pentru lifting endoscopic presupune existent in cadrul clinicii a unor instrumente speciale pentru acesta interventie. Avantajul acesteia este prezenta unor incizii mult mai mici si o recuperare mai rapida.

Abordarea deschisa se poate adresa ridicarii sprancenelor si a fruntii sau doar a sprancenelor. Inciziile pot fi ascunse in zona paroasa a scalpului, atunci cand se ridica fruntea si sprancenele (lifting coronal). In cazul ridicarii doar a sprancenei, incizia va fi situata la limita dintre frunte si sprancene.

 

Exista complicatii?

Ca orice interventie chirurgicala, lifting-ul de sprancene asociaza si anumite riscuri. Acestea includ: sangarearea, infectia,  cicatrizarea inestetica (cicatrice hipertrofica, cheloida, retractila), modificari de sensibilitate a tegumentului fruntii si partial a scalpului, asimetrie intre cele 2 sprancene, modificari ale distributiei parului sprancenos (pierderea foliculilor pilosi sau modificarea liniei paroase a sprancenei). Fiecare dintre acestea are rezolvarea initial conservatoare si ulterior chirurgicala.

 

Cum este recuperarea?

Dupa interventie, o sa fie necesare intre 3-7 zile de repaus, in functie de amploarea interventiei. Veti avea medicatie pentru calmarea durerilor si veti dormi cu capul pe mai multe perne  pentru a reduce edemul. Incizia poate fi inchisa cu fire sau cu plasture chirurgical, acestea trebuie indepartate intre 7-10 zile.

Lifting-ul de sprancene poate restabili un aspect mai tineresc si atragator. Rezultatul operatiei nu este garantat pe viata. Tegumentul fetei continua sa treaca prin modificari specifice imbatranirii, astfel ca in timp, sprancenele vor incepe sa coboare din nou.

Pentru a stabili  tehnica chirurgicala cea mai potrivita pentru dumneavoastra, este obligarie examinarea si o discutie mai detaliata cu un medic plastician.