Depigmentare cearcane si melasma

Petele inchise la culoare aparute in zona ochilor (cearcane) sau la nivelul fetei (post-sarcina, fotoimbatranire) pot fi tratate printr-un procedeu non-chirurgical, ce consta in depigmentarea acestora folosind compusi aplicati local.

Procedura se realizeaza in cabinetul medical si consta in aplicarea succesiva a unor subtante ce au rol in reducerea pigmetarii zonei si prevenirea aparitiilor petelor. Se reduce astfel  melanogeneza – procesul prin care se produce pigment de la nivelul pielii.

Depigmentarea se poate realiza impreuna cu alte procedee non-chirurgical, precum: microneedling-ul, terapia vampir sau umplerea cearcanelor cu acid hialuronic.

In cazuri unui tegument lax la nivelul pleoapei inferioare, depigmentarea se poate asocia si cu interventia de blefaroplastie inferioara, repozitionare grasime infraorbitala sau lipofilling cearcane.

Cum se desfasoara procedura?

 

Inainte de inceperea procedurii trebuie sa discutam problemele dumneavoastra medicale, alergii si asteparile dumneavoastra privind acest tratament.

Dupa demachierea si dezinfectia tegumentului se va aplica prima solutie –  TCA Peel, ce are in compozitie acid tricloracetic, acid lactic, acid mandelic, acid tranexamic, Withania somnifera. Substanta se lasa sa actioneze 2-3 minute. La aplicare solutiei discomfortul este minim, puteti resimti doar o usoara iritatie care se mentine pentru 1-2 secunde.

 

 

Urmeaza aplicarea potentiatorul depigmentat si hidratant, pe care il mentinem 2-3 minute sa actioneze. Datorita continutului de extrat de scoarta de pin, acesta are proprietati antioxidante puternice.  Potentarea tratamentului se realizeaza prin faptul ca, Peel booster-ul ce se aplica in etapa 2, contine concentratii mai reduse de acid tranexamin, acid lactic, acid lactic si acid ferulic.

Ultima etapa a procedurii consta in aplicarea cremei (3-Retises Nanopeel 1%) ce determina o usoara exfoliere.   Aceasta se aplica in strat subtire si se mentine pentru 6-8 ore, astfel ca la trecerea timpului de contact o veti indeparta acasa prin spalare cu apa.  Retinoizii continuti  au rol in formarea colagenului si diminuare ridurilor fine.

Datorita nanotehnologiei folosite in crema 3-Retises Nanopeel 1%, se permite transportul subtantelor active cu ajutorul unor microsferelor numite – lipozomi. Acestea elibereaza ingredientele in locul tintit, astfel ca nivelul lor terapeutic  este conform cu nevoile pielii dumneavoastra. Includerea retinoizilor in lipozomi determina reducerea efectelor secundare specific peeling-ului precum uscaciunea, roseate sau exfoliere.

 

Recomandari post-procedura

 

–          Mentineti crema 3-Retises Nanopeel 1% pentru 6-8 ore la nivelul zonei aplicate. Indepararea sa se face prin spalara abundenta cu apa,  gel de spalat pentru piele sensibila sau lotiune de curatare.

–          Evitati atingerea fetei si in special la nivelul ochilor (poate provoca lacrimarea abunenta si iritatia conjunctivei).

–          Veti aplica crema cu factor de protective solara (SPF 50) pe toata perioada exfolierii, aplicare de 2 x / zi.

–          Dupa procedura o sa exista o minima exfoliere, care poate fi atenuata prin aplicarea cremelor hidratante.

–          Procedura trebuie repetata la interval de 2-3 saptamani, 4-6 tratamente. Sedinte de intretinere la 2-3 luni.

–        Acasa este recomandat sa folositi  produse complementare din gama Medi Derma pentru a intensifica efectul procedurii realizate in cabinet. Astfel ca puteti folosii crema contur ochi cu vitamina C lipozomala , care se poate utiliza inclusiv pe parcursul verii datorita formulei cu nanotehnologie – substanta nu intra in contact direct cu tesutul, absobtia este in derm de 90-100% a ingredientelor active, substanta un ramane in epiderm pentru a crea fotosensibilitate . Ser lipozomal depigmentant – 1 picatura pe fiecare zona.

 

Protocol de folosire a lotiunilor acasa:
  • Curatarea tenul cu lotiuni sau geluri specifice – dimineata si seara
  • Aplicarea a 2 picaturi de SER Lipozomal Depigmentant –  dimineata si seara
  • Aplicarea cremei contur de ochi cu vitamina C lipozomala – dimineata
  • Aplicarea cremei cu SPF 50+ – dimineata