Lifting-ul sanilor (Mastopexia) – Cu sau fara implant?

Mastopexia sau lifting-ul mamar este interventia chirurgicala prin care se indeparteaza tegumentul in exces pentru a remodela si a oferi suport sanilor. Aceasta interventie corecteaza si dimensiunea areolelor, care in timp isi cresc diametrul.

Dilema pe care o aveti, atunci cand v-ati hotarat sa faceti aceasta interventie, este daca: sa pastrati actualul volum al sanului sau sa il mariti printr-un implat siliconic.

Fara implant

Pentru acelea dintre dumneavoastra care isi doresc lifting-ul mamar, fara utilizarea implantului, exista posibilitatea auto-augmentarii. Aceasta interventie consta in repozitionarea glandei mamare astfel incat sa se ofere sustinere, remodelare si pastrarea marimii sanului dumneavoastra.

Pentru ca sanul este reancorat intr-o pozitie mai inalta, este posibil ca la sfarsitul interventie acesta sa para mai mic, desi nu se elimina glanda mamara ci doar piele in exces.

Avantajele procedurii constau in faptul ca se elimina interventia de schimbarea a implantului, care este recomandata la 10-15 ani dupa introducerea acestuia, precum si complicatiile asociate acestuia.

Se obtine un aspect natural al sanului, care insa in timp, trece prin aceleasi modificari normale ale oricarui san – lasarea.

 

Cu implant

Implantul mamar are rolul de a oferi volum sanului, cu un rezultat mai durabil in timp fata de simpla mastopexie (fara implant).

Aceasta interventie este indicata atunci cand, in timp, ati pierdut din volumul sanului si va doriti revenirea la acea dimensiune.

Mastopexia cu implant asociaza complicatiile prezentei unui dispozitiv extern precum: contractie capsulara, necesitatea schimbarii implantului, ruperea sau migrarea acestuia, serom, respingerea sa de catre corp, limfom anaplastic cu celule gigante asociat implantului mamar (BIA-ALCL).

 

Cum se desfasoara interventia?

Interventia se desfasoara sub anestezie generala, iar singurul discomfort preoperator pe care il veti resimti, va fi dat doar de montarea liniei de acces venos (branula). In primele 24 de ore postoperator veti fi urmarita in cadrul clinicii, urmand ca a-2-a zi sa fiti externata.

Imediat postoperator vi se vor administra calmante, antibiotic si veti fi monitorizata local si general.

Tipul de incizie variaza in functie de gradul ptoezei (cat de lasati sunt sanii), pozitia areolei cu santului inframamar, constitutia dumneavoastra, daca se foloseste sau nu implant mamar.

Ridicarea sanilor se poate realiza prin:

  • Incizie doar in jurul areolei (circumareolara) – cu excizia tegumentului in exces si micsorarea areolei.
  • Incizie in “acadea” (circumverticala) – cand se excizeaza tegumentul din jurul areolei si din partea inferioara a sanului
  • Incizie in “ancora” (in “T” inversat) – se practica in cazul sanului foarte ptozat, cu excizia tegumentului si din apropierea santului inframamar.

Este foarte frecventa idee ca, mastopexia se poate “rezolva” doar printr-un implant mamar, fara alte incizi la nivelul sanului. Implantul mamar are rolul de a oferii forma sanului, fara sa modifice in nici un fel glanda mamara, astfel ca rezultatul unui lifting va fi un dezastru. De asemenea, alegerea unui implant cu un volum foarte mare pentru a preintampina clasicele incizii din mastopexie, consider ca are un risc foarte mare de complicatii si un rezultat estetic mediocru.

 

 

Chirurgie plastica si estetica
Confidentialitate

Acest site web folosește cookie-uri astfel încât să vă putem oferi cea mai bună experiență de utilizare posibilă. Informațiile privind cookie-urile sunt stocate în browserul dvs. și îndeplinesc funcții, cum ar fi recunoașterea dvs. atunci când reveniți pe site-ul nostru web și ajutați echipa noastră să înțeleagă ce secțiuni ale site-ului dvs. vi se pare cel mai interesant și util.